SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Bitüm Esaslı Su Yalıtım

» SRT 100 Astar

» SRT 150

» SRT 200 Thixo

» SRT 250 Süper

» SRT 300 K

» SRT 2K

» SRT 400

» SRT 500


 
SRT 100 Astar

 

ÜRÜN TANIMI:

Her cins likit veya rulo bitüm esaslı ürünler için astar malzemesidir. bitümlü yalıtım uygulamalarında uygulama öncesinde astar olarak, daha önce bitümlü kaplama uygulanmış ve deforme olmuş yüzeylerin üzerine astar olarak kullanılır

Kullanım alanları:

· Binaların temel ve bodrum perdelerinde, nem geçirmezlik malzemesi olarak,

· Teras, çatı, mutfak, banyo vb. kuru veya nemli detaylarda su yalıtım malzemesi olarak,

· Bitümlü kaplamalar altına astar olarak,

· Camtülü, kanaviçe vb. uygulamalarında astar malzeme ve bağlayıcı olarak,

· Çelik konstrüksiyon, boru vb. metal yüzeylerin korunmasında,

· Çimento ve/veya ince kum ile oluşturulan harç ve sıvaların içine geçirimsizlik ve aderans arttırıcı katkı olarak,

· İnşaat kalıplarının sudan esneyip bozulmasını önlemek ve kalıp ayırıcı olarak

Özelikleri/Avantajları:

·Solvent ihtiva etmediğinden çevre dostudur ve kapalı yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.

·Kuru ve nemli yüzeylere uygulanabilir.

·Kuruduktan sonra uygulandığı yüzeyde su ve nem geçirimsiz kesintisiz bir tabaka oluşturur.

·Bitüm kaplamaların altına astar, yalıtım amaçlı kaplama ve çimento esaslı harçların içine geçirimsizlik ve aderans arttırıcı katkı olarak kullanılır..

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı ayrıştırtacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. Düzgün olmayan yüzeylerde uygun SERETEKS Tamir Harçları kullanılmalıdır. Yeni sıvalı ve betonarme yüzeylerin 28 günlük kür süresini tamamlaması beklenmelidir. Köşe ve kenarlara DURAMENT ile 4 cm çapında pah yapılmalıdır. Yüzey boşlukları DURAMENT ile onarılabilir. Giderlere doğru suyun akışı sağlanmalıdır.

Karıştırma:  SRT 100, kullanıma hazır bir malzemedir

Uygulama Yöntemi:

Yalıtım yapılacak yüzeylere astar uygulanmadan önce yüzey düzgünlüğü, yüzey kuruluğu ve temizliği ve yeterli bir eğim şapının olduğu kontrol edilmelidir. Bu şartlar sağlandıktan sonra Sereteks Sürme Esaslı Su Yalıtım Malzemesi SRT 100 - Astar m2 400 g olacak şekilde fırça veya tabanca ile yüzeye uygulanır ve tamamen kuruyuncaya kadar beklenir. Gerekli olduğu taktirde %20 oranında su ile inceltilerek de kullanılabilir. Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 4-5 saatte kurur. İki kat uygulamalarda, ilk kat tam kurumadan diğer kat sürülmemelidir. Membran yapıştırma işi astar tamamen kuruduktan sonra başlatılır.

Sarfiyat:  Uygulanan yüzeyin düzgünlüğüne bağlı olarak ortalama 400 gr/m2

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

·Uygulanacak ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üstündeyse, uygun sıcaklıklar beklenmelidir.

·Uygulanan malzeme ilk 24 saat, yağmur ve don olaylarından korunmalıdır.

·Uygulamalarda her kat kalınlığı 1-1,50 mm'yi geçmemelidir.

·+23°C'de uygulanan SRT 100, 5 gün sonra yeterli mekanik dayanımını kazanır,

·7 gün sonra su geçirimsiz hale gelir. Son dayanımına 14 gün sonra ulaşır. Düşük sıcaklıklarda bu süreler uzar.

·Üzerinde yürünmesi gereken yüzeylerde önlem alınmalıdır. Uygun file ile takviye yapılmalıdır.

·Islak ve nemli zemine uygulanmamalıdır.

·Katlar arasındaki kuruma süresine dikkat edilmelidir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. SRT 100 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 15 kg plastik kovalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi  ve  talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri